diumenge, 22 de març del 2009



















El 30 d'octubre de 1938Orson Welles, actor, guionista i director de cinema, a més de locutor de ràdio, va emetre una simulacre de noticiari, inspirat en la novel·la original. Es va interrompre la programació habitual per a emetre la notícia de què una nau marciana havia aterrat a Grovers Mill, Nova Jersey (Estats Units). La emissió va ser suficientment realista, com per espantar a molts oients, i fer-los creure que realment estava succeint. Aquesta emissió va impulsar notablement la carrera d'Orson Welles.


































Aquí teniu la recreació que Ràdio Nacional d'Espanya va fer 70 anys més tard.
Fitxa Tècnica 
Presentador: 
Luis del Olmo 

Veus en ordre d'aparició: 
Primitiu Rojas, Maricarmen Vazquez, Angeles A fora, Mamen Asensio, Charo Soria, Marta Echevarria, Manolo Gomez, Josepmaria Alfageme, Manolo González, Rafael Revert, Gonzalo Estefanía, Paco Medina, Juan Diego Guerrero, Roberto Pablo, Paco de León, Gorka fumet 
Jose Luis Arriaza, Alberto Perez, Juanma Ortega, Federico Volpini, Fernando Palacios, Juan Ramon Lucas, Carlos Alonso, Jose Angel Fuentes. 

Assessor Artístic: 
Raul Osan 

Realització i direcció: 
Gregorio Parra 

Equip Tècnic: 
Ràdio Nacional d'Espanya 

Edició Podcast: 
Iván Tenorio 

Dades Tècniques 
La Guerra dels Móns en Català (Radiodrama) 
Spanish | MP3 | 85 MiB | Àudio reconfigurat | Col laborador: Iván T. 

Descripció 
Podcast reconfigurat de la representació en castellà de "La Guerra dels Móns", gravat per l'Acadèmia de les Ciències i les Arts Radiofónicas d'Espanya i l'equip tècnic de Ràdio Nacional d'Espanya, amb motiu del 70 de l'aniversari del programa que va sembrar el pànic el 30 d'octubre de 1938 als EUA, original d'Orson Welles.


PODEU ESCOLTAR EL PROGRAMA EN DUES PARTS . EL FITXER ERA MASSA GRAN PER A FER-HO EN UNA DE SOLA. 

AQUEST ÉS UN HOMENATGE I UNA REFLEXIÓ ENTORN A LA CURA QUE HEM DE TENIR TOTS PLEGATS ALHORA D'ATORGAR CREDIVILITAT ABSOLUTA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ 






       

Cercar en aquest blog

La meva llista de blogs

Ciberesoiral radio

snap shots

Get Free Shots from Snap.com

MUSICOVERY

MUSICOVERY
TOTA LA MÚSICA A UN CLIC

Instal·lar l' Audacity

L'ANTIC BLOC DE RÂDIO NO ESTÂ TOT DIT

CONCURS PODCAST!!!

Seguidors